Top Menu

Biobrandstof

PelletsBiobrandstof is een CO₂-neutrale brandstof. Immers, voor de groei van de biomassa wordt evenveel CO₂ opgenomen als er CO2 vrijkomt door de verbranding ervan. Biobrandstoffen kunnen ingezet worden voor de productie van warmte, elektriciteit of een combinatie in een WKK-installatie. Zo kan je CO₂-neutraliteit bekomen voor warmte en/of elektriciteit en zelfs voor koeling mits gebruik van een warmtepomp.
Er bestaat een heel gamma aan installaties voor de verbranding van vaste, gasvormige en vloeibare biobrandstoffen. Ketels en motoren kennen vermogens vanaf enkele kW tot vele MW’s.
Biomassa kan onder vele vormen voorkomen: als speciaal voorbereid hout (pellets of briketten bijv.) of onvoorbereid hout (zaagsel, zaagstof, schaafsel, houtsnippers, kloofhout,…), als afvalstroom zoals voedselresten, als groenafval, als papierafval of andere organische resten. Het kan rechtstreeks verbrand worden, maar ook eerst omgezet tot biogas of in vloeibare brandstof.
Produceer je als bedrijf biomassa? Dan is dit zeker interessant voor jou. Maar ook voor bedrijven die dergelijke stromen niet zomaar ter beschikking hebben, bestaan er mogelijkheden.

Meer informatie?

http://ode.be/bio-energie